MIRO MUSEET

Klik på billederne for at forstørre dem - brug "Tilbage" knappen på Menulinien for at komme tilbage til siden!           Retur til forside

Da vi havde færdiggjort hele omvandringen i Barcelonas Nationalmuseum, var der faktisk ikke meget benarbejde tilbage i os. At spadsere fra det tredje århundrede før Kristi fødsel, til det niende århundrede efter, giver rækkevidde. Også i benene.

Men da vi var oppe på toppen af MontJuice, og det eneste vi egentlig havde i tankerne var skygge, så valgte vi at spadsere vejen ned til MIRO gennem skoven lige så stille. Så kunne vi selv vælge skyggesiden. Skyggen på vej derned skiftede og sjældent til vores fordel, men ned af vejen gik det til Miromuseet. Jeg ved at de i Barcelona har et meget finere navn for det, men det er faktisk hvad det er. Et museum over Miro.

Vi havde bestemt at vi ville se MIRO-udstillingen.  Og vi fik set MIRO. Vi fik set massevis af MIRO. 
Noget nyt for mig var at vi fik udleveret CDafspiller og høretelefoner. Så kunne vi gå en rute og høre guidede forelæsninger. Den sal det og det nummer o.s.v.

Udmærket ide. Bortset fra at den var svær at hitte rundt i, - afspilleren altså - og det var, hvad der irriterede mig meget, ikke muligt at snakke sammen med Tove om de udstillede billeder. Samtalen og vurderingen  er et vigtigt islæt ved at se en udstilling.

Vi fik set MIRO fra de første kradserier i et ligegyldigt stilehæfte og vi fik MIRO repræsenteret på et utal af  aldeles ligegyldige avissider, blot med en tilfældig streg under avisens navn eller en krusedulle omkring et tekstafsnit.  "Dér har MIRO sat sit præg."

Der var ni sale med tilfældige MIRO"streger". Det var næsten for meget.

Utroligt mange af MIROs billeder og skulpturer var en glæde at betragte. Men lige så mange kunne, efter min smag,  udmærket have stået på depotet.

MIROsøjle.jpg (89197 byte) Det overraskede mig at se alle de skulpturer MIRO har lavet. De er smukke, rolige og i en misdimensioneret balance med sig selv. Og de fleste temmelig små.

Heldigvis står flere af hans skulpturer udendørs. Både denne dejlige meterhøje mandsling og en kæmpehøj fallosagtig søjle på et centralt torv.

Retur til forsiden   MIRO Museet
  La Rambla Casa Mila  &  Casa Batllo
Mad  &  Drikke Grüell Parken 34 timers bustur.