Güell parken 1900-1914  

Klik på billederne for at forstørre dem - brug "Tilbage" knappen på Menulinien for at komme tilbage til siden!             Retur til forsiden.

Tætte pinjeskove, storslåede palmealleer

 I dag er området i den nordvestlige del af Barcelona rent faktisk det, som navnet lover: nemlig en park.

 Da Gaudi begyndte arbejdet, var der slet ingen spor af en park. Her var ikke vand, området var øde og skrænterne golde. At her i dag vokser træer og buske, skyldes Gaudi.

Men her skulle ikke bare være en park eller et rekreationsområde for Barcelonas indbyggere, for Eusebi Güell, som var Gaudis største beundrer og støtte, havde andre planer: han planlagde et mønsterkvarter, et beboelsesparadis, en haveby. Det blev ved parken

 - til glæde for hele Barcelona.

                                          (Fra bogen om Gaudi)

 

Til glæde for alle turister er der idag rulletrapper fra Metroen og op til parken. Der er temmelig langt og stejlt derop. Fire lange rulletrapper (kun afbrudt af de fire tværgående gader) gør det hele langt lettere. Men vi havde solen direkte i nakken og ligemeget hvordan vi forsøgte det, så løb sveden ned af ryggen på os og halvvejs oppe måtte vi stoppe op og ind i skyggen og købe en flaske koldt vand.

Den farvestrålende salamander ved hovedtrappen Den er ca. 2½ meter lang.

Den dag Tove og jeg var der, sad der en kendt guitarist og spillede værker af bl. a. Segovia. Akustikken er fantastisk i arkadetorvet på gr. af det hvælvede loft, overalt mosaikbeklædt. Det var svalt at sidde lænet op ad en af søjlerne og blot lade musikken glide lige ind. Og guitaristen var absolut ingen nybegynder.

Ovenpå søjlehallen ligger den stor terrasse der er indrammet af et "rækværk" der samtidig er een lang bænk . 

park02.jpg (102510 byte)

Hele vejen rundt er den beklædt med millioner af keramikstykker, formet i især mauriske mønstre. 

En flere hundred meter lang balustrade er lavet af disse skrå søjler, bygget op af sten.  GAUDÌ museet ligger også i parken. Møbler, spejle, dørkarme og vinduesnicher er mærkelige at se på. Som om de var vokset op af fundament og gulv.
Retur til forsiden   MIRO Museet
  La Rambla Casa Mila  &  Casa Batllo
Mad  &  Drikke Grüell Parken 34 timers bustur.