Den Underjordiske Cisterne   Yerebatan Sarnechi       Bygget år 532 af Justinian.                                                         TILBAGE TIL FORSIDEN

Klik på et billede for at gøre det større.   Brug derefter CTRL +/-  eller scrollerhjulet til yderligere forstørrelse

Fra Wikipeda

Udsmykningen i den underjordiske Cisterne er et projekt udført af studerende fra Istanbul museumsvæsen ved universitetet. Det er tusindvis af små hvide balloner hængt op i alle mulige højder.

Det ser helt fantastisk ud når man går på de lange gangbroer der løber gennem hele cisternen. Der står ca, ½ m. vand alle steder i cisternen og karper og guldfisk svømmer rundt. Det skal lige siges at Cisternen ikke længere er i brug - men museum.

Den underjordiske Cisterne er et mægtig vandopsamlingssted for vand, bragt til byen via aquadukter fra omegnen. Der var talrige private "Cisterner" rundt om i byen, store som små mellem hinanden og man beregner at kun ca. 60% af dem er fundet. Men ingen er så stor som denne. Den er 70 m. bred og 140 m. lang og rummede 80.000 kubikmeter vand og loftet bæres af 336 søjler. De fleste af dem er genbrug. To af søjlerne hviler på medusahoveder. De fleste overjordiske cisterner er i dag fyldt op og bebygget og ét af dem rummer et helt fodboldstadion, engang 15 m. dyb, i dag kun 8 meter dyb.

Link til 360 vue: http://www.360tr.com/index.php?option=com_content&task=view&id=193

TILBAGE TIL FORSIDEN